Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
 

Szkoła Podstawowa im. Marii Dąbrowskiej w Jarosławcu

Jarosławiec 190, 22-424 Sitno

 

ZAPYTANIE OFERTOWE NA DOŻYWIANIE 2023

Jarosławiec, 2022-12-02

 

ZAPYTANIE OFERTOWE

   

I. Zamawiający:


Szkoła Podstawowa im. M. Dąbrowskiej w Jarosławcu

Jarosławiec190

22-424 Sitno

Tel. (84) 6112028
NIP 922-248-73-84,  REGON 000 631 143
e-mail: jarosławiecszkola@wp.pl

 

Zaprasza do złożenia ofert na:

DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY W SZKOLE PODSTAWOWEJ
W JAROSŁAWCU I ODDZIAŁACH PRZEDSZKOLNYCH PRZY SZKOLE PODSTAWOWEJ W JAROSŁAWCU

W OKRESIE OD 02.01.2023 r. DO 31.12.2023 r.

 

II. Opis przedmiotu zamówienia:

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie  posiłków dla dzieci
i młodzieży w Szkole Podstawowej w Jarosławcu  i Oddziałach Przedszkolnych
przy Szkole Podstawowej w Jarosławcu

2.  Zamówienie obejmuje przygotowanie jednego dwudaniowego gorącego posiłku dziennie w postaci zupy i drugiego dania dla każdego dziecka w Szkole Podstawowej i śniadania, obiadu dwudaniowego i podwieczorku w oddziałach przedszkolnych  wraz z dostawą.

Raz w tygodniu może być podane danie garmażeryjne (jako drugie danie), np. pierogi, naleśniki, placki itp. 

3. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa  zgodnie z normami HACCP.

4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania:

a) wykazu narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami, tj.: - jeden termos zdolny pomieścić 500 szt. pierogów lub kopytek ułożonych w maksymalnie 2 warstwy, - jeden piec konwekcyjno parowy w którym można jednorazowo przygotować min. 100 porcji np. kotletów, udek, gołąbków. Piec konwekcyjno parowy musi posiadać odpowiedni atest - załącznik nr 5, wykaz musi zawierać dane pozwalające na łatwą identyfikację sprzętów w sieci internetowej lub u producenta.

b) wykazu osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego,
w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz
z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia
i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami, tj.: - 1 technolog żywienia zbiorowego z minimum 12 miesięcznym stażem pracy przy kontrolowaniu, nadzorowaniu przygotowywania posiłków do szkół lub przedszkoli (wykazanie stażu większego niż 12 miesięcy będzie premiowane dodatkowymi punktami
w kryterium: „technolog żywienia” Technolog żywienia zbiorowego musi faktycznie brać udział w kontrolowaniu, nadzorowaniu przygotowywania posiłków do szkół lub przedszkola - 1 kucharz z minimum 12 miesięcznym doświadczeniem w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym (wykazanie stażu większego niż 12 miesięcy będzie premiowane dodatkowymi punktami w kryterium: „kucharz” - załącznik nr 6.


5. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania posiłków ze świeżych, pełnowartościowych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, dowóz ciepłych posiłków do szkół samochodem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną, transport obiadów
w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury 80C,
oraz jakości przewożonych potraw.


6. Menu powinno zawierać 5 rodzajów zup oraz 5 posiłków drugo daniowych dla dzieci ze szkoły oraz przedszkola i 5 rodzajów podwieczorków. Do złożonej oferty Wykonawca załącza proponowany jadłospis uwzględniający wytyczne Zamawiającego wynikające
z zapytania ofertowego wraz z podaniem ich wagi i kaloryczności.


7. Wykonawca ponosi odpowiedzialność prawną i finansową wynikającą z realizacji dożywiania dzieci i młodzieży w sposób niezgodny z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi oraz przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie.


8. Posiłki będą dostarczane i wydawane przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki.


9.  Zamawiający zastrzega, że podana liczba osób 130 korzystających z posiłków jest ilością szacowaną i może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, w zależności od ilości uczniów uprawnionych do otrzymania posiłków. Liczba dzieci będzie weryfikowana do godz. 8.30.

10. Zmiana ilości posiłków jest możliwa po uzgodnieniu i zatwierdzeniu tej zmiany przez Zamawiającego.

11. Godzina wydawania posiłków w szkołach jest ustalana przez Wykonawcę indywidualnie z dyrekcją szkoły.


12. Wykonawca jest zobowiązany do odbioru odpadów żywieniowych (resztek pokonsumpcyjnych) niezwłocznie po zakończeniu wydawania posiłków.


13. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych na realizację zamówienia.

III. Termin i miejsce realizacji zamówienia:

Termin: od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.

Miejsce: Szkoła Podstawowa w Jarosławcu ,w formach i ilościach wskazanych w załączniku nr 3 do niniejszego zapytania ofertowego.

 

IV. Dokumenty jakie wykonawca powinien załączyć do oferty:

  1. Wypełniony i podpisany przez Wykonawcę formularz cenowo-ofertowy wg załączonego wzoru - załącznik nr 1
  2. Oświadczenie Wykonawcy wg. załączonego wzoru – załącznik nr 2
  3. Dokument potwierdzający posiadanie zezwolenia Sanepidu na prowadzenie usługi cateringowej.
  4. Dokument potwierdzający dopuszczenie przez Sanepid środka transportu wykorzystywanego do przewozu posiłków.
  5. Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia
    do ewidencji działalności gospodarczej – wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert potwierdzający prowadzenie prowadzenia działalności o charakterze zgodnym z przedmiotem zamówienia.
  6. Kalkulacja miesięczna jednego posiłku brutto – wraz z transportem.

7. Przedstawienie 2 przykładowych miesięcznych jadłospisów uwzględniających sezonowe warzywa i owoce.

8. Oświadczenie o deklarowanym czasie dostawy dziennej, tj.: od momentu przygotowania potrawy do jej dostarczenia do siedziby Zamawiającego. Czas dostawy musi wynikać z czasu pokonania trasy wygenerowanego przez ogólnie dostępne w sieci internetowej mapy, nawigacje GPS. Wykonawca w treści oferty podaje link do strony internetowej na której wygenerował trasę. Zamawiający zweryfikuje mapę i czas dostawy przy pomocy powyższego linku, ogólnie dostępnych map, nawigacji GPS dostępnych sieci internetowej.

Czas dostawy nie może być dłuższy niż 40 minut.

1 – sezon wiosenno- letni

2 – sezon jesienno – zimowy

Jadłospisy powinny uwzględniać alergeny.


V. Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń i dokumentów.

1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje zamawiający i wykonawca przekazują pisemnie, drogą elektroniczną.
2. Korespondencję związana z niniejszym postępowaniem, należy kierować na adres:

Szkoła Podstawowa im. M. Dąbrowskiej w Jarosławcu

Jarosławiec 190

22- 424 Sitno

 

VI. Miejsce i termin składania oferty:

Ofertę z dopiskiem:

„ Oferta cenowa  na  dożywianie dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej w Jarosławcu i dzieci w Oddziałach Przedszkolnych przy Szkole Podstawowej w Jarosławcu w okresie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.

należy złożyć w formie pisemnej w zamkniętej kopercie w siedzibie Zamawiającego – decyduje data i godzina wpływu do sekretariatu Szkoły Podstawowej w Jarosławcu osobiście lub za pośrednictwem poczty w terminie do dnia 15.12.2022 r. do godz. 11.00


VII. Opis sposobu obliczania ceny:

Na załączonym formularzu cenowo – ofertowym należy przedstawić cenę brutto i netto
za wykonane zamówienie. Cena musi zostać podana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Cena powinna zawierać wszelkie koszty związane z wykonaniem zamówienia.
 

VIII. Opis kryteriów, którymi Zamawiający kierował się będzie przy wyborze oferty:

  1. Nazwa kryterium: cena, waga: 40%

Oferent, który zaproponuje najniższą cenę otrzymuje 40 pkt.

 pozostali punktację otrzymują wg wzoru: C = Cn/Cx x 40% *100 punktów gdzie Cn – cena najniższej ważnej oferty, Cx – cena rozpatrywanej oferty, C – ilość punktów rozpatrywanej oferty w kryterium cena

  1. Nazwa kryterium: czas dostawy dziennej – czas dostawy od przygotowania posiłku do dostarczenia go do siedziby Zamawiającego, waga: 30%

W zależności od zaoferowanego czasu dostawy Wykonawca otrzyma:

30 punktów za zaoferowanie czasu dostawy: do 10 minut od momentu przygotowania gotowego posiłku

- 20 punktów za zaoferowanie czasu dostawy: od 11 do 20 minut od momentu przygotowania gotowego posiłku

 - 0 punktów za zaoferowanie czasu dostawy: od 21 minut do 40 minut od momentu przygotowania gotowego posiłku.

C) Nazwa kryterium: kucharz, waga: 20%

W zależności od ilości posiadanego przez kucharzy doświadczenia
w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym Wykonawca otrzyma:

 - 20 punktów za zaoferowanie kucharzy z doświadczeniem powyżej 4 lat
w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym

 - 10 punktów za zaoferowanie kucharzy z doświadczeniem od 3 do 4 lat
w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym

0 punktów za zaoferowanie kucharzy z doświadczeniem poniżej 3 lat
w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym

 D) Nazwa kryterium: technolog żywienia, waga: 10%

W zależności od zaoferowanego doświadczenia technologa żywienia zbiorowego
w przygotowywaniu lub nadzorowaniu przygotowywania posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym.

 

Wykonawca otrzyma:

- 10 punktów za zaoferowanie technologa żywienia zbiorowego z doświadczeniem powyżej 4 lat w przygotowywaniu lub nadzorowaniu przygotowywania posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym

 - 5 punktów za zaoferowanie technologa żywienia zbiorowego z doświadczeniem od 3 do 4 lat w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym

- 0 punktów za zaoferowanie technologa żywienia zbiorowego z doświadczeniem poniżej 3 lat w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym

 Zamawiający wybierze ofertę Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom określonym w niniejszej specyfikacji i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.

IX.  Termin otwarcia ofert:

15.12.2022 11:30


Załączniki:

 1. Formularz cenowo- ofertowy

2. Oświadczenie wnioskodawcy 

3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 

5.Wzór wykazu narzędzi 

6.Wzór wykazu osób

 

Zamawiający:

Informacje

Liczba wyświetleń: 202
Utworzono dnia: 04.12.2022

Historia publikacji

  • 04.12.2022 20:21, Administrator
    Dodanie strony: ZAPYTANIE OFERTOWE NA DOŻYWIANIE 2023